Om Kerstin Florian
Kerstin Florian

40 år har gått sedan svenskfödda Kerstin Florian började sitt arbete med att formulera en filosofi för att länka samman kropp och själ med skönheten från naturen. Hon har skaffat sig unika kunskaper i välbefinnandets konst och har erfarenhet från både spa- och salongsarbete. Kerstin Florian har under många år ägnat sig åt forskning för att förstå vad människan behöver och var man hittar äkta, naturliga ingredienser. Kerstin menar att det är en glädje och en förmån att få hjälpa människor må bättre genom en hälsosammare livsstil.

Kerstin Florians filosofi består av välbefinnandets fyra hörnstenar; bra kost, fysisk träning, mental avkoppling och vård av ansikte och kropp. För framställandet av hennes produkter kombinerar hon den främsta teknologin med naturliga ingredienser och samarbetar med utvecklingsteam på laboratorier i Schweiz, Tyskland, Frankrike och USA. Kerstin Florian för spatraditionen framåt och skapar moderna behandlingsformer och produkter som har sin grund i naturens helande krafter och i gamla behandlingstraditioner.

Idag med sin passion för innovativ hudvård och drivkraft att föra fram spa som livstil, har Kerstin och dottern Charlene kombinerat sitt professionella kunnande och sin entusiasm för skönhet och wellness för att skapa ett komplett hudvårdssystem som ger resultat med en härlig, sensorisk känsla och upplevelse. Deras framgångar har lett Kerstin Florian International in i partnerskap med de finaste resorts och spa världen över.

 

De 4 hörnstenarna

För att främja en hälsosam livsstil och för att uppnå en vacker, frisk hud uppmanar vi till att dagligen leva efter fyra hörnstenar; hälsosam kost, regelbunden motion, mental avkoppling och vård av ansikte och kropp.

 

– HÖRNSTEN 1 –

Hälsosam kost

Det första steget till inre hälsa.
Kerstin Florian förspråkar en näringsrik kost med att ge recept på smoothies, uppmanar till fysisk träning och ger tips på hur man kan leva ett hälsosamt liv.

Ingredienserna i våra produkter ger näring till kroppens största organ – huden – från utsidan och in.

 

– HÖRNSTEN 2 –

Regelbunden motion

Ta hand om din kropp så tar den hand om dig.
Regelbunden motion ökar cirkulationen och intaget av syre, det reducerar stress, depression och toxiner samtidigt som det stärker immunförsvaret och ger allmänt välmående.

Viktiga inslag, som också ger effekt på träning, är att efter träning ta en massage och sköta om kroppen med god kroppsvård.

 

– HÖRNSTEN 3 –

Mental avkoppling

Fokusera på balans, minimera stress.
Sinnesro kommer med balans i livet, att ta del i aktiviteter som skänker oss glädje, att vara ute i naturen, vara närvarande och engagerad i saker, att meditera och tänka goda tankar såväl som att få/ge beröring.

Inre lugn och att bry sig om andra speglar av sig på utsidan.

 

– HÖRNSTEN 4 –

Vård av ansikte & kropp

Ge kroppen näring från utsidan och in.
Vård av ansikte och kropp är viktigt för vårt välmående då huden både fungerar som en barriär och en öppning till kroppens inre.

En hälsosam hud får hjälp om dessa fyra hörnstenar får vara en del av det dagliga livet. Följ en enkel hudvårdsrutin som innehåller ingredienser som gör skillnad.

 

Vanliga frågor om produkterna

Är era produkter testade på djur?

Ingen av våra produkter är testade på djur, de har de aldrig gjorts även innan nuvarande lagstiftning som ej tillåter sådan testning på kosmetiska produkter. Vi testar våra produkter in vitro och färdiga produkter i vivo på frivilliga personer.

Är era produkter naturliga?

Våra produkter är baserade på naturliga råvaror som extrakt från, bland annat, växter, örter, alger och leror. Kerstin Florian är ett tillförlitligt hudvårdsmärke där resultat är en viktig aspekt. För att nå det är valet av ingredienser tillsammans med modern teknologi, som plockar fram det bästa ur ingredienserna, viktiga.

Har ni konserveringsmedel i produkterna?

Absolut, det har vi i alla vattenbaserade produkter för att förhindra tillväxt av microorganismer. Vi har olika typer av konserveringssystem som gör det möjligt att kunna hålla en låg nivå av konserveringsämnen utan att tappa effekt. Även paketering av produkterna är en viktig faktor. Vi använder nästan uteslutande pumpsystem till våra krämer just för att minimera att produkterna utsätts för bakterier.

Har ni ekologiska produkter?

Vi har ett flertal produkter som är ekologiskt certifierade. Alla våra aromaoljor för ansikte och kropp är ekologiska. Dessutom har de flesta övriga produkter flera ekologiska ingredienser då vi använder det när det finns att tillgå.

För att en produkt ska få kallas ekologisk krävs ett visst jordbruk och att växten i sig faktiskt odlas. Många av våra ingredienser från växtriket odlas inte då vi arbetar med ingredienser som är “wild crafted” (vilt växande). Man tar då hänsyn till hur själva plockningen går till, vart växten växer och att plockningen inte påverkar växtens återhämtning.

Varför kan jag inte ha en Body Lotion i ansiktet?

Huden i ansiktet har mycket fler talgkörtlar än resten av kroppen vilket gör att huden i ansiktet lätt får utslag om en för “rik” produkt appliceras. Ansiktskrämer kan också bättre adressera olika typer av problem och hudtyper.

Måste jag använda en speciell Eye Makeup Remover?

Vissa ansiktsrengöringar fungerar riktigt bra att använda på ögonområdet, men långt i från alla. Ansiktsrengöringar som är gjorda för en fet hudtyp tvättar alldeles för “hårt” för den känsliga huden kring ögonen och torkar då ut huden. Andra rengöringar kan innehålla för mycket olja vilket leder till att de “grumlar till” ögonen och kan ge huden kring ögonen ett pluffsigt utseende.

Har du mycket ögon-makeup är det bäst att använda en Eye Makeup Remover som effektivt tar bort sminket utan att du behöver gnugga och slita på huden särkilt mycket. Huden kring ögonen vill vi vara rädda om då det är där vi snabbt ser linjer och torrhetsrynkor.

Vad fyller ansiktsvatten för funktion egentligen?

Ett ansiktsvatten gör nästan samma sak för huden som ett balsam gör för håret. Ansiktsrengöringar innehåller tvättämnen som “lyfter” smutsen från huden vilket också gör att hudcellerna på hudytan “ställer sig upp”. För att huden inte ska förlora fukt och för att sänka ytspänningen behöver vi ett ansiktsvatten till att “platta till” huden igen så att nästa produkt lättare ska kunna penetrera huden. Dessutom innehåller våra ansiktsvatten vårdande ämnen med olika främjande egenskaper.

Är era produkter allergitestade?

Människor idag är allergiska mot många olika saker, det den ena tål tål inte den andra. Vi har alltid fullständiga innehållsförteckningar så att du kan se vad alla produkter innehåller. Är det något särkilt du inte tål hjälper vi eller din hudterapeut dig gärna att hitta rätt.