Om Nimue
Nimue

Nimue – Den nya generationens derma cosmeceutical serie med en unik avancerad pro-age teknologi

– Motarbetar hudens biologiska nedbrytning och skyddar mot yttre negativ miljöpåverkan
– Ger unika resultat vid behandling av negativt miljöpåverkad hud, problemhud och hyperpigmenterad hud
– Innehåller inga artificiella doftämnen eller mineraloljor
– Har ett prisvärt, miljövänligt refill-system
– Lär huden att använda sina egna naturliga funktioner för att återställa och bibehålla en hälsosam balans
– Resultatinriktade produkter och behandlingar för ansikte, kropp, man, ungdom samt mineral make-up
– De fantastiska behandlingsresultaten kommer av den rätta koncentrationen i den rätta kombinationen och i de rätta styrkorna av Alpha Hydroxy syror och A-vitamin samt anti-oxidanter som Alpha Lipoic syra, C – och E-vitamin-estrar

Nimue erbjuder avancerad hudvård med effektiva behandlingar och produkter med exceptionella ingredienser och vetenskapligt bevisade leveranssystem.

Som en av de främsta ledarna inom hudvårdsbranschen är vi välkända för vår överlägsna förståelse av huden och våra effektiva behandlingar för olika hudtillstånd. Nimue är globalt erkänd för sitt moderna hudklassificeringskoncept (miljöpåverkad hud hyperpigmenterad hud, problemhud & interaktiv hud) och sin unika filosofi baserad på fyra behandlingsgrundstenar (anti-age, återställande, anti-oxidanter & avancerat solskydd).

De professionella behandlingsprodukterna tillför optimala koncentrationer av farmaceutiska näringsämnen, anti-oxidanter, phytoceutikala produkter av överlägsen kvalitet, peptider och andra kraftfulla ingredienser där de behövs mest – under hudytan för att aktivt förbättra hudens välbefinnande och utseende.

Nimue grundades 1994 med inriktning på den medicinska marknaden för pre- och postoperativ användning. Nimue har sedan dess utvecklats till ett avancerat hudvårdsmärke känt för sina innovativa formula baserade på den effektiva kombinationen av noggrant utvalda ingredienser och vetenskapligt bevisade leveranssystem.

Som ett dynamiskt märke och trendsättande innovatör fortsätter vi att tillfredställa den alltmer krävande hudvårdsmarknaden med vår unika förståelse, filosofi och koncept.

Nimue – den nya generationens derma-cosmeceutiska hudvårdsserie erbjuder produkter som levererar aktiva ingredienser utvunna från naturliga bio-teknologiska källor för effektiva behandlingar och bibehållande av normal hud.

Anti-Aging:  Aktiva ingredienser som förbättrar hudens struktur samt ger en välmående hud.

Återställande:  Aktiva ingredienser som återställer en obalanserad hud.

Anti-oxidanter:  Aktiva ingredienser som förhindrar och neutraliserar effekten av fria radikaler.

Avancerat Solskydd:  Solskydd med avancerade ingredienser som hjälper till att reducera de skadliga effekterna från UV-strålning.

Nimue AHA Koncept

AHA-syror är mycket effektiva för att motverka solskador, behandla hyperpigmentering och är även en effektiv behandling vid acne. AHA-syror är organiska syror som utvinns från livsmedel. De förekommer även i den naturliga fysiologiska processen i den mänskliga kroppen.

Specifik forskning baseras på den unika Trippel-kombinationen, Koncentrationen (%) och Styrkan (pH) av AHA som underlättar den optimala dermala hudföryngringen med minimal hudirritation.

De kortsiktiga och långsiktiga effekterna av AHA-syror:

– AHA-syror i den korrekta koncentrationen och styrkan tunnar inte ut huden eller minskar hudens skyddande funktion. Det finns inte heller något bevis att AHA-syror skapar inflammation och därför passar de bra för en långvarig användning.

– Epidermal forskning (forskning på det översta hudlagret) tyder på att förändringar och normaliseringar av cellernas grundläggande funktion inträffar.

– Det sker en reducering av Stratum Corneums (hornlagret) tjocklek, vilket inte beror på en hudirritation eller en uppmjukning av hornlagret (keratolytisk effekt). Detta sker genom en förändring av hur stark sammanhållningen är mellan de basala epidermala cellerna.

– Tjockleken hos Stratum Corneum stabiliseras efter 8 veckors daglig applicering av AHA-syror på huden.

– En förbättrad epidermal fysiologi och mer hälsosamt övre dermalt lager förbättrar hudens motståndskraft och toleransnivå.

– Förtjockning av de dermala lagren förekommer upp till 28 veckor och stabiliseras därefter. Detta bevisar även att AHA-syror (i den korrekta styrkan och koncentrationen) bör användas under lång tid för att uppnå en optimal hudföryngring.

– En långvarig användning av AHA-syror (i den korrekta styrkan och koncentrationen) möjliggör att huden kan binda mer vatten och öka återfuktningen.

Hudtillstånd

Miljöbelastad hud

Programmet är designat för en kontinuerlig förnyelse av epidermis genom att öka cellregenereringen. Optimerar styrkan i Dermis och stödet från de subkutana lagren. Huden skyddas mot skadliga element såsom UV-strålning, samt skador orsakade av fria radikaler kontrolleras och minskas. Bibehåller ett välmående hudtillstånd.

Vad du kan förvänta dig

– Reducering av fina linjer och rynkor
– Mjuk och smidig hud
– Ökad lyster och vitalitet
– Förbättrar hudspänsten
– Minskad torrhet
– Övergripande förbättring i hudens välmående

Hyperpigmenterad hud

Att förstå hyperpigmenterad hud
Oönskad pigmentering i huden beror på olika yttre och inre faktorer. Det som påverkar huden mest negativt är UV-strålning. Detta resulterar i överproduktion av melanin i huden, hudens försvarsmekanism.

Behandling av hyperpigmenterad hud
Din nimue-hudterapeut rekommenderar ett hudvårdsprogram anpassat för hyperpigmenterad hud, vilket består av professionella behandlingar och försäljningsprodukter. Programmet är designat för att motverka överproduktion av melanin genom att hämma enzymet tyrosinas. Huden skyddas mot skadliga element såsom UV-strålning, samt skador orsakade av fria radikaler kontrolleras och minskas. Bibehåller ett välmående hudtillstånd.

Vad du kan förvänta dig

– Jämnare hudton
– Kontrollering av existerande hyperpigmentering
– Ökad lyster och klarhet
– Mjuk och smidig hud
– Minskad uppkomst av ny pigmentering

Problemhud

Att förstå problemhud
Problemhud, även kallad acne, drabbar människor i alla etniska grupper och kan fortsätta långt in i vuxen ålder. Acne kan orsakas av många faktorer, såsom genetiskt arv från föräldrar som har haft problem med acne, föroreningar, stress och hormonell obalans.

Behandling av problemhud

Din nimue-hudterapeut rekommenderar ett hudvårdsprogram anpassat för problemhud, vilket består av professionella behandlingar och försäljningsprodukter.

Programmet är designat för att avlägsna fett och döda hudceller, normalisera cellförnyelsen, minska inflammation och hindra att bakterier bildas djupt nere i hårfolliklar och porer.

Vad du kan förvänta dig

– Kontrollerar utvecklingen av bakterier
– Reducerar överflödig talgproduktion
– Ger huden ökad lyster
– Minskning av hudrodnad, irritation och inflammation
– Förbättring av hudens välmående
– Hjälper till att förebygga uppkomsten av acne-ärr

Interaktiv (känslig) hud

Att förstå interaktiv hud

Den interaktiva huden visar inga tydliga tecken på typiska symptom som miljöbelastning, hyperpigmentering eller problemhud. En interaktiv hud med mindre fysiologiska obalanser kan tillfälligt visa överkänslighet p.g.a dålig hälsa, bieffekter av medicinering, hudförnyande behandlingar eller stressad hud.

Behandling interaktiv hud

Din nimue-hudterapeut rekommenderar ett hudvårdsprogram anpassat för interaktiv hud, vilket består av professionella behandlingar och försäljningsprodukter. De interaktiva hudvårdsprodukterna från nimue hjälper till att bibehålla den naturliga fysiologin i huden. Genom tillförande av aktiva och stimulerande produkter och behandlingar skapas en optimal hudhälsa genom hudföryngring.